Home Новини Оценка на риска с дрон получи награда за иновация в областта на безопасност и здраве при работа
formats

Оценка на риска с дрон получи награда за иновация в областта на безопасност и здраве при работа

Published on 06.03.2017 by in Новини

За идеята си да изготвя оценка на риска на труднодостъпни места с дрон инж. Красимир Тодоров от Разград бе отличен като най-иновативен специалист по безопасност и здраве при работа за 2016 г. Той получи приза по време на церемонията по раздаването на седмите Годишни национални награди на фондация „Център за безопасност и здраве при работа“. За усилията си да осигуряват безопасност и здраве при работа за своите работници и служители на церемонията бяха отличени 22 фирми, разделени в по три групи – според икономическата дейност, в която работят, и според големината си, както и за най-много инвестирани средства в условия на труд.

Призьорите получиха своите грамоти и статуетки от зам.-министъра по труда и социалната политика Лазар Лазаров, главния секретар на ИА „Главна инспекция по труда“ инж. Георги Милчин, от представители на Европейската агенция по безопасност и здраве при работа, на партньори на фондацията от региона, социални партньори и др.

От името на министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев приветствие към организаторите и гостите на събитието прочете зам.-министър Лазаров. „Безспорен е фактът, че постиженията на бизнеса са от ключово значение не само за успеха на българската икономика, но и за успеха на социалната политика“, беше отбелязано в приветствието на министър Донев, в което той гарантира още сътрудничество между активното предприемачество и МТСП.

Представителката на едно от наградените предприятия – Боряна Паскалева, благодари за повечето и по-качествени проверки в строителството, извършени от инспекторите по труда, тъй като той помага на работодателите да подобряват условията на труд.

Инж. Георги Милчин обеща призьорите все пак да бъдат проверявани по-рядко и така потвърди усилията на ИА ГИТ на базата на анализи на резултатите от контролната дейност, тя да бъде насочена към най-проблемните предприятия.

Две ученички – шестокласничката Кристина Копаранова от Стара Загора, и седмокласничката Екатерина Шолева от Елин Пелин бяха отличени за своите стихотворения, посветени на безопасността и здравето при работа. „Безопасно работи и за миг не се чуди, твоите деца те чакат у дома“, апелира Кристина. „С наколенки, каска из града летя и уча на това другите деца“, твърди в своето стихотворение Екатерина.

Конкурсът “Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа” по традиция се подкрепя от Главна инспекция по труда, която стои зад всички инициативи, свързани с подобряване условията за работещите в България. Целта на организаторите е чрез поощряване и популяризиране на добрите практики в областта на безопасните условия на труд българските работодатели да се стимулират да влагат повече усилия и средства в опазването на здравето и живота на своите работници.

Повече информация за събитието и за наградените ще бъде публикувана на сайта на фондация „Център за безопасност и здраве при работа“ http://fcbzr.org/.

Източник: Главна инспекция по труда

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Коментарите са изключени за Оценка на риска с дрон получи награда за иновация в областта на безопасност и здраве при работа  comments