Home Новини Срокът за подаване на декларациите за условията на труд се удължава до 04 май 2018 г.
formats

Срокът за подаване на декларациите за условията на труд се удължава до 04 май 2018 г.

Published on 27.04.2018 by in Новини

27.04.18 | Пресцентър
Поради технически причини извън системата на ИА „Главна инспекция по труда“, които създадоха затруднения при подаване на декларациите по чл. 15 от Закона за здравословните и безопасни условия на труд и с цел да се облекчат потребителите на електронната услуга, е взето решение срокът за подаване да бъде удължен до 4 май 2018 г.
ИА ГИТ беше уведомена от един от доставчиците на квалифициран електронен подпис за проблеми с подписите, които към настоящия момент вече са отстранени. Допълнително процесът е затруднен и заради факта, че масово декларациите се подават в последния момент. От 1 януари 2018 г., когато стартира подаването им, до момента са подадени едва около половината от очакваните 50 000 бр. От подадените вече декларации 15 000 бр. са постъпили онлайн през последните няколко дни.
Инспекцията по труда се извинява за създаденото неудобство и е готова да реагира и в бъдеще при идентифициране на проблем.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Коментарите са изключени за Срокът за подаване на декларациите за условията на труд се удължава до 04 май 2018 г.  comments